Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2015 12:05 - ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ
Автор: latinia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1426 Коментари: 0 Гласове:
0



                                     ПЪЛНО  БЕЗХАБЕРИЕ

 

                06.02.2015. Три години от наводнението в село Бисер. Между тазседмичните наводнения и новата неясна прогноза за утре и вдугиден решават да ни го припомнят.  Със заглавието „Пълно безхаберие“. Виждаме реката, репортерката и част от засегнатите хора. Отегчени и почернени. От 56 засегнати къщи има 36 новозаменени, за останалите няма. Няма подменена инфраструктура с изключение на моста през реката. Няма ги кмета и областната управа. Земеделецът – арендатор с повторно залятите ниви се чуди на кой господ да се кланя, а прилична госпожа се опитва да възхвалява управляващата партия – колко много е сторила. „Не застраховате ли?“ – пита водещата земеделеца. „Аз застраховам, ама такава застраховка преди да съм засял няма.“ И темата се прехвърля към дигите. Репортерката знае основния проблем – реката в населеното място била на кмета, първия завой бил на басейновата дирекция, а следващия завой на „Напоителни системи“. Просто да не повярва човек. Ето това е пълно безхаберие на водещата. Когато не знаеш нещо - не коментирай и не хвърляй в заблуда зрителите с невежеството си. Закона за водите е от 1999 година и по отношение на собствеността не е променян вече 16 години. Да го бяхте прегледали, да се бяхте подготвили, а не да бръщолевите глупости и да хабите ефира. А, че хората( засегнати и почернени)  не очакваха нищо от така подготвения репортаж, стана ясно от стотици километри.

Нещо такова коментира и небезивестен  професор– математик, статистик по професия. Та той коментира за изсечената гора, изсечените дървета и връзката им с пороя. Господин професоре прав си, ама малко. Ако вземем една теорема първо трябва да я изкажем, после да я докажем. Ако вземем една лема трябва само да я кажем. Това с дърветата не е лема. Затова си има хора дето това са учили – лесничеи се наричат. А института им лесо-технически. Хората взимат висше образование за тази работа и навярно там ги учат (и те знаят) кога да отсекат едно дърво и кога не. Друга работа е ако за шеф на горското са назначили някой твой студент – статистик, както е в повечето случаи. Тогава двамата сте на едно ниво и може да си говориш колкото искаш и хвала на таз телевизия дето ви сравнява. Пък хвала и на тез дето ги назчават такива, ама изглежда това е целта. Както оня жепеец дето задържал влака от Благоеврад с пет минути да изпусне връзката за Бургас и после хоп на автобуса на неговата фирмичка.  

Та и понеже репортерите нито си мерят приказките, нито канят компетентни по темите, безхаберието е все по-пълно. Какво да кажем за министъра, дето прехвръкваше от тема на тема. „Пенкилер“ стана човекът. Ами затова е министър, да не е ставал министър като не ще да е „пенкилер“. Добре, че обвърза пак нещата с „апликационната форма“ инак тежко му се пишеше. Нерде апликационна форма, нерде наводнения, ама Хекимян чак млъкна изненадан в безхаберието.

Та като няма капчица професионализъм, какво мерене на приказките, какви пет лева – само пълно безхаберие.

Хидроинженер




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: latinia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 93178
Постинги: 75
Коментари: 48
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031