Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2014 20:28 - П О З И Ц И Я О П О З И Ц И Я
Автор: latinia Категория: Новини   
Прочетен: 839 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.11.2014 20:29


                                                ПОЗИЦИЯ ОПОЗИЦИЯ

 

                 Вчера една жена се самозапали на най–държавно място – пред президентството. И започнаха различни трептения по медиите. Доктор Михайлов направо изглеждаше измъчен, а професор Константинов отново се изказа неподготвен. Чудя се, защо такива хора като професора искат непрекъснато да коментират, даже и най-вече и това от което, ама никак не разбират.  Това, че верно е сметнал, че 84 плюс 23 прави 107, никак не му дава право да обявява жената за луда. С всичките последствия, които може да му донесе това. За него тя може да е всякаква, но трябва ли тя да се превръща в такаква и за медията пред която е застанал. Та дори да е луда, какво от това. Нима ние лудите не слушаме музика? Но за музиката после, със Светльо Витков. 

Цяла неделя по радиото предаваха за авриралия водопровод за град Велико Търново. Изглежда информацията им беше отново от някой кризисен център. 13 (тринадесет) населени места от общината оставали без питейна вода. Вярно, ама отчасти.  Доколкото имам познанията, май и други общини се водоснабдяваха оттам. Ето някои от тях – Горна Ораховица, Полски Тръмбеш, Стражица. Елена. Да ама към 18 часа в неделя радиото пак си въртеше 13-те населени места от община Велико Търново. Какво да кажат хората от другите общини. Освен „браво“. Нищо, че не знаят за кои хора става въпрос, ние знаем откъде пием вода и добре, че знаем какво става. А това, че националното радио не иска да знае, си е негова работа. Просто магнетофон и лоша редакция. 

Днес пък чета „КАТ погва пешеходците“. Бре, ми да запитаме тогава. „КАТ репресивен орган ли е, че ще погва определени групи хора?“ Ако питате водачите по пътищата, биха се разделили на 50 към 50.  Или 60 на 40, но да погваш някого, когато ти е предоставена власт за това си е чиста репресия.  Или Държавна сигурност вече я няма, но ние от КАТ сме тука – не забравяйте. Абе що не си смените редакторките?

Както поредното съобщение от кризисния център – „Няма опастност от преливане на язовири“ Някой не различава „опастност“ от „вероятност“ -  и двете думи завършват на –тност, значи са еднакви. Въпросът „кой колко е изучавал българския език“ остава на заден план зад това, което казва съобщението. Видите ли опастност има от химическо оръжие, или от оръжие за масово поразяване, или от ядрена бомба. С тази опастност доста хора лягаха и ставаха през повечето време от живота им. Тази опастност им беше професия, какъв български език. И сега като ги няма тези ядрени и всякакви други оръжия, изведнъж опастността стана от преливане. То, не че нямаше наводнения при това с човешки жертви. Ама друго си е, като има и опастност. Опастност, а не вероятност. Въпрос на редактора.

Но да се върнем на музиката – там няма как да има опастност. Като няма новини и клиповете станаха новини. Това, че никой не разбира посланията им и че трябва по цели дни да ни ги разказват по телевизора – друга работа. Ама нали те си изпращали уж един на друг клиповете. Значи не са за всеобщо ползване. Или политиците си говорят един на друг чрез клипове, а ние умните със специални кодове разчитаме кой, какво, кому рекъл. Бе пак нещо не се връзва. Май пришиваме пак на копчето елек. Че те, ако искат да кажат нещо дето да се чуе, няма ли да излезат предварително подготвени и да се изразят, както се казва. Ама затова пък Светльо Витков разбира от музика. Може от политика нищо да не отбира (не е длъжен човека, с този 1 % му отредиха позиция опозиция), ама от музика си е съвсем на място. Както и избраните му клипове. Що ли и лудите ги разбрахме?  

 
                                                       Хидроинженер




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: latinia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 93505
Постинги: 75
Коментари: 48
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930