Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2015 10:42 - ЗАКАЧКИ
Автор: latinia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1402 Коментари: 0 Гласове:
0



                                            ИЗКУСТВО

 

                07.01.2015.Хванали го били. Ама не светия кръст във водата, а циганина от Първомай,  дето го бил показал. Както хванали гащите на 33-годишния Пламен във Видин да не паднат. Ритуални възвишения. Медийни адаптации на величието ни.

И все още не казват колко са картините. Казват само, че директорът на националния исторически музей Божидар Димитров станал „БАНКЕР НА ГОДИНАТА“. Прокуратурата го назначила. Да. Даже цяла колекция от картини му дала за награда. Да си ги регистрира, че не били регистрирани. Всички телевизии и медии били поканени на наградите. Да отразяват събитието. Ама никой не преброил колко са картините. Някои размахвали протокол за двадесетина броя. Други викат, че били към 300 (триста),  а най - смелите стигат до 460. Ми то цяла галерия. Каква ти банка? И другото, което не знаели – основното – колко ли струват тези картини? А казват, че и специалисти били поканени на наградите. Цели четирима. Пропуснаха да ги покажат. Ама специалисти по какво? По картини? Не ми се вярва, като гледах как ги размотават по улицата докато ги набутат в каросерията на камиончето, при тез минусови температури. Ми то това да не са скулптури? Освен в каросерията да набутват училищните рисунки с водни боички на известните майстори. А пък другите картини самите експерти да са си ги заделили (заедно със скулптурите). Че утре и съдия – изпълнителя ще дойде. Де ще търсим Андрешко?

В унисон с тази постановка – гледаме и другата. Да пази или да не пази Българската армия националната ни граница. То министри (сегашни и бивши) то експерти, то и самия президент се изредиха да коментират. Ми много е прав човекът (президентът).Аз напълно го подкрепям. Много рационално мисли, като истински държавен глава. Ами ако и армията се изложи като граничната полиция, кого ще пратим тогава? Остава само гвардията. Е затова е прав човекът. Как тъй ще му взимат гвардията. Не стига, че му взимаха армията та нищо не остана, ми и гвардията. Тази армия, какво си мислите, да не е онази армия. С БТеРи щели да пазят, че били високопроходими. Бе къде ги тези БТеРи бе, нали ви казвам нищо не остана, вие БТеРи сънувате. Има армия само за „ПАРАД“. Като висока жена, щото ниската била за креват. А я вижте в силата си тази армия на 6-ти януари (Йорданов ден) що знамена освещава. Ми на 6-ти май (Гергьовден) да описвам ли. Край немат победоносните паради. Каква ми ти граница. Тя сама да се пази. И който мине, да ходи да се регистрира за бежанец. Афганистанец, индиец, нигериец - все бежанци. Щото после, като ни ги навърнат от Европата, да си ги „чуваме“. Не да се чудим този „бинладинец“ отде дойде.   


Хидроинженер




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: latinia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 93548
Постинги: 75
Коментари: 48
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930